پنجشنبه، شهریور ۱۱، ۱۳۸۹

بدون عنوان

این روزها متأسفانه بار دیگر شاهد تکرار نام ایران در صدر اخبار منفی دنیا هستیم، اما نه برای انرژی (سلاح؟) هسته‌ای، بلکه برای داستان دنباله‌دار سنگسار "سکینه محمدی آشتیانی" و تبعات سیاسی آن. (ماجرای حکم سنگسار "سکینه محمدی" را می‌توانید در انتهای این نوشته بخوانید.)

در ماجرای حکم سنگسار "سکینه محمدی" افراد ایرانی و غیر ایرانی بسیاری به دفاع از وی پرداختند که شاید جالب‌ترین آنها پیشنهاد رئیس جمهور برزیل برای پذیرش "سکینه محمدی" به عنوان پناهده در کشورش باشد. این پیشنهاد از این جهت جالب توجه است که ایران و برزیل این روزها روابط نزدیکی با هم دارند و این اقدام رئیس جمهور برزیل عیله حکومت اسلامی ایران بسیار دور از انتظار بود. اما تازه‌ترین و شاید جنجالی‌ترین حاشیه این حکم، دفاع کارلا برونی (همسر نیکلا سارکوزی، رئیس جمهور فرانسه) از "سکینه محمدی" است که با واکنش روزنامه کیهان ابعاد وسیعی پیدا کرده. به همین دلیل دوباره اخبار این حکم و ادعای گستاخانه کیهان در مورد مستحق سنگسار بودن کارلا برونی، به اخبار اول سایت‌ها و روزنامه‌ها تبدیل شده.

خوب به تبع این اخبار، بنده هم از ترکش‌های خوشه‌وار این انفجار خبری بی‌نصیب نموندم و چپ و راست باید در مورد قوانین سنگسار در ایران به همکارانم اطلاعات بدم. در واقع من خودم هم اطلاع چندانی از قوانین سنگسار نداشتم و این سوال‌ها باعث شد که کمی در مورد این حکم وحشیانه تحقیق کنم.

سنگسار اولین بار در یونان باستان دیده شده و بعد از آن در بعضی ادیان (به ویژه یهودیت، مسیحیت و اسلام) به عنوان جزای مرگ همراه با شکنجه پدیدار گشته. ولی نکته جالب اینجاست که بر خلاف دنیای کنونی که سنگسار را آمیخته با اسلام می‌شناسد، سنگسار در واقع پیش از اسلام در یهودیت وجود داشته. بنابر نظر خاخام‌های محقق یهودی، هفده گناه (؟؟) در یهودیت مستوجب حکم سنگسار می‌شود: رابطه جنسی یک مرد با موجود زنده‌ای غیر از انسان، رابطه جنسی یک زن با موجود زنده‌ای غیر از انسان، انکار خدا و یگانگی‌اش، رابطه جنسی با دختری دم بخت، رابطه جنسی با عروس یا با دختر خوانده، رابطه جنسی با مادر، رابطه جنسی با مادر خوانده، نفرین کردن پدر یا مادر، بت پرستی، تشویق یک نفر به بت پرستی، سوق دادن یک جامعه به سمت بت پرستی، جادوگری، قربانی کردن فرزند، رابطه جنسی با بچه، عصیان‌گری علیه پدر و مادر، کار کردن در روز شنبه و سوء استفاده از قدرتی فرا انسانی.

در اسلام داشتن رابطه جنسی خارج از تأهل منجر به سنگسار می‌شود. شش کشور مسلمان در حال حاضر از مجازات سنگسار استفاده می‌کنند. افغانستان، عربستان سعودی، سومالی، نیجریه، سودان و ایران؛ که در ایران بر خلاف پنج کشور دیگر، حکم داشتن رابطه جنسی فردی متأهل با فرد دیگر سنگسار است. این قانون از سال 1362 در ایران به اجرا در آمده و بعد از چند سال اول موردی از سنگسار در ایران ثبت نشده تا اینکه دوباره از سال 1385 و بعد از روی کار آمدن ا.ن، حکم سنگسار دوباره در ایران اجرا شده است.
در افغانستان و در میان طوایف سنگسار گاه گاه دیده شده است. بعد از روی کار آمدن طالبان، سنگسار به قوانین مجازات اسلامی افغانستان اضافه شده و آخرین مورد اجرا شده سنگسار مربوط به کمتر یک ماه گذشته (24 مرداد 1389) می‌باشد.
در عربستان و سودان سنگسار هم به صورت قانونی و هم غیر قانونی اعمال می‌شود.
در سومالی و در دو سال پیاپی (1387 و 1388) دوبار سنگسار اجرا شد که مورد اول آن برای دختری سیزده ساله بود که توسط چند نفر مورد تجاوز قرار گرفته بود، اما به جای متجاوزان، آن دختر را در یک استادیوم فوتبال در حضور هزار نفر، تا گردن در زمین خاک کردند و سنگسار را اجرا کردند. این در حالی است که بر طبق قوانین اسلامی (؟؟) فرد سنگسار شونده باید تا کمر در زمین دفن شود و اگر بتواند زنده از گودال بیرون بیاید، سنگسار ادامه نخواهد یافت. (مطمئن نیستم)
در نیجریه و از سال 1379 تاکنون که قوانین مجازات اسلامی حاکم شده است، بیش از دوازده نفر به سنگسار محکوم شده‌اند، ولی هیچکدام به مرحله اجرا نرسیده است.

×××
پاورقی: "سکینه محمدی آشتیانی" حدود سه سال و نیم قبل (اردیبهشت 1385) در دادگاه (!!) جزایی شهرستان "اسکو" متهم (؟؟) به داشتن رابطه جنسی با دو مرد دیگر شده بود. حکم او در ابتدا 99 ضربه شلاق بود، اما در شهریور 1385 و در پی بررسی علت قتل فردی (احتمالاً همسر "سکینه محمدی آشتیانی")، این دو پرونده با هم مرز مشترک پیدا می‌کند و قاضی (؟؟) پرونده قتل، "سکینه محمدی" را بدون داشتن شرایط اثبات زنا، به زنای محصنه متهم کرده و حکم سنگسار او را با استناد به علم قاضی بر زنای او صادر می‌کند.