هوای این روزهای (ماهها) بریزبن (کویینزلند) موضوع اول همه گپ زدنهاست! بارندگیهای اخیر در ایالت کویینزلند و سیل در نواحی مرکزی این ایالت این روزها نقل محافل خبری همه کانالهای تلویزیونی استرالیاست. برای اینکه گرا دستتون بیاد:
سواحل شرقی استرالیا در طی دو سه دههی گذشته با خشکسالی شدیدی مواجه بود. البته هر چند سال یک بار بارندگیهای مقطعی و شدید باعث بروز سیلهای کوچک منطقهای میشد. اما به طور کلی تعداد روزهای بارانی و میزان برندگی سالانه به شدت کم شده بود. تا این که حدوداً اوایل سال 2009 دوره خشکسالی بریزبن به پایان رسید و ترسالی آغاز شد. بسیاری از مردم در توجیه کم بارانی تغییر اقلیم ناشی از گازهای گلخانهای را بهانه میکردند و همین افراد پربارانی را هم بر گردن تغییر اقلیم ناشی از گازهای گلخانهای میاندازند. اما حقیقت این است که تفییر اقلیم همیشه وجود داشته و شاید پدیدهی گازهای گلخانهای تنها باعث تشدید این تغییرات شده باشد. بررسی آمار بارندگی نشان میدهد که دوران ترسالی و خشکسالی پریودهای حدوداً سی سالهای دارند و پریود خشکسالی بریزبن از اواسط دههی میلادی شروع شده و تا حدوداً اوایل سال 2009 ادامه داشته است. به آمار زیر دقت کنید:
بریزبن در سال 2008، جمعاً 632 میلیمتر بارندگی داشت. در سال 2009، بارندگی با 81 درصد افزایش به 1142 میلیمتر رسید. اما در سال 2010 میزان بارندگی سالانه به 1531 میلیمتر رسید که 34 درصد از سال 2009 و 142 درصد از سال 2008 بیشتر بوده است.
این آمار را میتوان به کلیه نواحی جنوب شرقی استرالیا تعمیم داد. بنابراین ساکنین نوار جنوب شرقی استرالیا به جای آب به آسیاب تغییر اقلیم ناشی از گرمایش زمین ریختن، باید با واقعیت تغییر اقلیم طبیعی و ترسالی کنونی کنار بیایند چرا که احتمالاً این نوع بارندگیها تا چندین سال آینده با روندی نسبتاً مشابه ادامه خواهد داشت.